Klik hier, scan en ontdek meer

Verven is voor velen niet de favoriete interieurklus. Al moet je toegeven dat een nieuwe laag verf op je muren meteen voldoening geeft. Wij zorgen voor nog een extra duwtje in de rug met deze verftips.

1. Start met propere muren

Goed begonnen is…. Start daarom met het schoonmaken van de muren. Een droog doekje is in principe genoeg om effectief stof en viezigheid van muren te verwijderen.

2. Effe testen

Natuurlijk moet je zeker zijn van de verfkleur. Daarom is het slim om een klein stukje van de muur te verven en dit een aantal dagen te laten zitten. Zo zie je hoe de verf eruitziet op verschillende momenten van de dag, naast je meubilair en met de verlichting van de kamer.

3. W-vorm

Een goede truc om een goed dekkende laag te krijgen, is door in een W-vorm te verven en dan de gaten in te vullen. Dit helpt om de resterende verf over de rest van het oppervlak te verspreiden, zodat de laag nergens te dik wordt.

4. Mengen maar

Heb je meerdere blikken verf, mix deze dan in één grote emmer. Doordat je de verf mengt, blijft de kleur consistent bij het verven, gezien ieder blik verf íets kan afwijken omdat ze apart gemixt worden.

5. Lippenbalsem en vaseline to the rescue

Misschien heb je de tip ooit al eens gekregen bij het verven van je haar: smeer de randen van je gezicht in met verf zodat je geen vlekken krijgt op je huid. Di geldt  ook in huis: breng lippenbalsem aan op het glas rondom je kozijnen, zodat de verf die je knoeit er makkelijk af te wassen is. Scharnieren van deuren kun je insmeren met vaseline en deurknoppen bedek je met een plastic zakje. Scheelt toch precisiewerk met die rol tape.

6. Witte grondverf is niet altijd het beste

Als je over een donkere kleur op je muur heen verft, kies dan een grondkleur die meer neigt naar de kleur die je wilt hebben. Zo bereik je het best dekkende resultaat met minder lagen verf.

7. Weg verfgeur

Kun je de geur van verf niet uitstaan, voeg dan twee druppels vanille-extract toe aan iedere emmer verf. Kan geen kwaad, en geeft de kamer een veel lekkerder luchtje.