Dit draag je op een eerste date

De meest romantische dag van het jaar kijkt om het hoekje, en je lieve partner heeft misschien wel een liefdevolle verrassing voor jou in petto. Eentje waar je je kleren vooralsnog aanhoudt, het potentiële potje strippoker volgt later wel. Jet kroop even in de huid van Cupido voor wat praktisch ‘kop tot teen’ stijladvies, dat zonder twijfel een onvergetelijke Valentijn in gang zet.

“Of all the fish in the sea, I’m so glad you swam to me”

3 vestimentaire tips om je favoriete vis aan de haak te slaan:

  1. Draag mooi ondergoed op deze bijzondere dag

Omdat je nooit weet wat de dag exact zal brengen, zeker niet op een speciale dag als Valentijn, ben je maar beter voorbereid tot aan je ondergoed toe. Met andere woorden: een topoutfit vereist een sterke basis. Het mag dan niet het meest comfortabele setje of boxershort zijn, je draagt ze die dag met trots (én misschien wel met een doel).  Hou echter rekening met het feit dat je ondergoed nog steeds ondergeschikt is aan je outfit, het moet hem ondersteunen. Kies de juiste texturen en stevigheid, maar hou sexy in het achterhoofd. Functioneel is voor de overige 364 dagen.

  1. Wees een beetje atypisch

Of je nu de speciale aandacht van die ene persoon moet trekken, of je bent al een hele tijd bij elkaar: Valentijn is het beste excuus om een atypische outfit aan te trekken. Ga voor een item dat een klein deel van je lichaam, zoals een schouder of een taille, in de kijker zet. Het is de dag bij uitstek om je bijzonder te voelen, en dat mag je zeker ook in je kleding laten merken. Opgelet, het is niet omdat rood aan Valentijn gelinkt wordt, dat je outfit analoog moet zijn. Laat de cliché’s achterwege, tenzij rood écht jouw kleurtje is.

  1. Heb oog voor detail

“Het zit ‘m in de kleine dingen” is geen illusie. Een fraai detail zoals unieke manchetknopen, ludieke sokken of een handtas afgestemd op je outfit, geven je partner de indruk dat je je best voor hem of haar hebt gedaan. Het is overigens de beste manier om een stukje van je persoonlijkheid te laten weerspiegelen of de ideale ijsbreker voor een warm gesprek.

www.karolienverstraeten.com

Wath for, adveisprijs: 169 euro, www.whatfor.com

Oorringen, Lore van Keer, adviesprijs: 185 euro, Lorevankeer.com

Herensokken, Burlington, adviesprijs: 14 euro, www.burlington.de

Mandy Kourkouliotis