Nu we met z’n alles veel meer binnen zitten, is het misschien goed om te weten welke invloed de kleuren rondom je hebben op je humeur. Want ja, ze hebben wel degelijk meer invloed dan je in eerste instantie zou denken. Leer hier wat kleur doet met je humeur.

Geel
Geel staat voor optimisme en geluk. Het laat omliggende kleuren extra spreken en is goed voor je creativiteit. Het stimuleert het mentale proces, je zenuwstelsel en bevordert de communicatie. Het is de vrolijkste kleur uit de kleurencirkel, dus veel goeds voor je humeur!

Wist je dat: in de tiende eeuw in Frankrijk de deuren van criminelen geel werden geverfd.

Groen
Groen doet ons denken aan de natuur, en zorgt dus voor kalmte en rust. Zowel fysiek als mentaal. Het kan helpen als je je depressief voelt of onrustig en geeft een gevoel van zelfcontrole en harmonie.

Wist je dat: het menselijk oog van groen de meeste tinten kan onderscheiden?

Blauw
Blauw wordt gezien als betrouwbaar en is als de kleur van de oceaan en de lucht, een constante factor in ons leven. Het zorgt voor kalmte en koelte en is de minst gender specifieke kleur.

Wist je dat: muggen zich twee keer meer aangetrokken voelen tot blauw dan tot welke andere kleur dan ook?

Paars
Paars geeft het gevoel van mystiek en koninklijke elegantie. Het is goed voor de creativiteit en is de perfecte balans tussen de stimulatie van rood en de kalmte van blauw.

Roze
Roze staat voor plezier en jeugdigheid en heeft een sensueel, vrouwelijk gevoel. Het stimuleert je energie en kan je hartslag verhogen. Het heeft ook een vriendelijke uitstraling en geeft agressief gedragen tegen.

Wist je dat: gebakjes beter smaken op een roze bord, omdat deze kleur ons doet verlangen naar suiker.

Rood
Rood is energiek, passievol en trekt je aandacht. Het zorgt voor enthousiasme, geeft energie en maakt je zelfverzekerder.

Wist je dat: bijen geen rood kunnen zien?

Oranje
You love it or hate it. Oranje geeft warmte, energie en stimuleert je eetlust.

Wist je dat: oranje heel goed samengaat met een luipaardprint?

Wit
Wit is clean, puur en staat voor een fris begin.

Wist je dat: de kleur wit in je dromen staat voor een geluksgevoel thuis?

Zwart
Zwart staat voor autoriteit en is een krachtige kleur. Te veel zwart kan dan ook overweldigend ogen. Maar op de juiste manier, kan het juist een prachtig statement zijn in je interieur.

Wist je dat: mensen denken dat een zwarte doos zwaarder zal zijn dan een witte?