Zin om jouw mening over Jet met ons te delen? Vul dan onze korte vragenlijst in door op bovenstaande banner te klikken.

Deze aperitiefdrankjes en -hapjes moet je proeven!

Voor velen is het aperitief het favoriete moment van de dag. Misschien niet élke dag, maar toch alleszins graag in het weekend. Hier maak je kennismet onze vier favoriete drankjes en hapjes. Klink je mee?

Pink Fizz
Ingrediënten (2 pers.)
50 g frambozen
100 g rode besjes
2 el suiker
sap van ½ sinaasappel
bosje citroentijm + extra om af te werken
100 ml gin
220 ml tonic
ijsblokjes

Zo maak je het: Breng de frambozen met de rode besjes, de suiker, citroentijm, het sinaasappelsap en een scheutje water aan de kook. Laat 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Haal alles door een zeef, vang het sap op en duw er met de bolle kant van een lepel het resterende sap uit. Laat volledig afkoelen. Vul 2 glazen met ijs, giet er het bessensap in, vervolgens de gin en tot slot de tonic. Werk af met een takje citroentijm.

Mocktail van komkommer en citroen
Ingrediënten (4 pers.)
1 komkommer
sap van 4 citroenen
1 l spuitwater
4 takjes munt
4 perziken, in partjes
100 g suiker
150 ml water
ijsblokjes

Zo maak je het: Breng de suiker met 150 ml water op een zacht vuur aan de kook. Voeg het citroensap toe, roer en zet het vuur uit. Laat de siroop afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes, doe in een blender en mix glad. Haal door een zeef en duw er al het vocht uit. Meng de citroensiroop met het komkommersap onder het spuitwater. Vul de glazen met partjes perzik en enkele ijsblokjes. Giet er de komkommerlimonade in en werk af met een takje munt.

Visballetjes met huisgemaakte tartaarsaus
Ingrediënten (4 pers.)
400 g koolvishaasje,  400 ml visbouillon, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte bieslook,  2 teentjes knoflook, 1 ui,  1 tl harissa, 1 ei, 80 g paneermeel, arachideolie, peper en zout  
Voor de tartaarsaus:  2 eieren, 1 sjalotje, 2 el fijngehakte bieslook, 2 el fijngehakte peterselie,  2 zure augurken, 2 el kappertjes, 120 g mayo.

Zo maak je het: Kook voor de tartaarsaus de eieren hard en laat afkoelen. Pel ze en plet fijn met een vork. Snipper sjalotje, augurken en kappertjes fijn. Meng er de rest van de ingrediënten onder en kruid met peper en zout. Zet koel.
Verwarm de visbouillon en pocheer er de koolvis in. Schep de vis uit de pan en prak fijn met een vork. Snipper de ui fijn. Schep er de peterselie, bieslook, geperste knoflook, ui, harissa, ei en het paneermeel onder. Kruid met peper en zout. Kneed tot een smeuïg mengsel. Rol er met vochtige handen balletje van. Bak de balletjes goudbruin in een bodem hete arachideolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Geef er de tartaarsaus bij.

Bruschetta met gerookte ham en geitenkaas
Ingrediënten (4 pers.)
1/2 ciabatta
120 g zachte geitenkaas
150 g gekleurde kerstomaatjes
enkele blaadjes basilicum
8 sneetjes gerookte Meesterlyck-ham
1 teentje knoflook
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het: Snijd de basilicumblaadjes fijn. Halveer de kerstomaatjes. Giet er een scheutje olijfolie bij, voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout. Zet opzij.
Roer de geitenkaas los en kruid met peper en zout.
Snijd de ciabatta in sneetjes van 1 cm dik. Rooster ze goudbruin in een broodrooster of onder de gril. Wrijf er met een gehalveerd knoflookteentje over. Besmeer elk sneetje brood met de geitenkaas. Schep er de tomaatjes op en verdeel er de ham over. Druppel er nog wat olijfolie over en werk af met een extra blaadje basilicum.

Pink Fizz

Mocktail

Bruchetta

Visballetjes

i.s.m. Lekker van bij ons

“Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan."<br> Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close