In een korte jurk of rok zal je VRT-presentatrice Danira Boukhriss-Terkessidis niet snel op tv zien verschijnen, maar een bijzondere link met Limburg zorgt ervoor dat ze steeds piekfijn op het scherm verschijnt. “Ik kan er echt van genieten om me op te kleden, maar ik haat shoppen” vertelt de Vilvoordse schone die voor dit modenummer enkele stijlgeheimen verklapt.

Hoe was je zomer?
Danira: “Druk maar leuk! Ik heb tijdens het EK voetbal leuke portretten gedraaid, ben bezig met een aantal najaarsproducties en werkte de hele maand augustus voor Radio 1. In het programma #weetikveel verving ik Kobe Ilsen en praatte ik telkens over een specifiek onderwerp waarbij een expert aan bod kwam.”

Was dit jouw debuut op de radio dan?
“Klopt, ik werkte voor de allereerste keer echt mee aan een radioprogramma. Iets dat voor mij veel technischer is dan televisiewerk. Je moet veel meer zelf doen en continu de timing in het oog houden, want de reclame is voorgeprogrammeerd en start onverbiddelijk; ook al ben je nog aan het praten. Radio is ook wel intiemer dan tv. En het is een tof idee te weten dat je op de achtergrond te horen bent terwijl mensen met van alles bezig zijn.”

Heb je weleens last van stress als je moet presenteren?
“Eerlijk gezegd niet. Toch niet in de zin van knikkende knieën en faalangst. Dat ervaar ik zo niet meer. Als je een paar live-uitzendingen voor het journaal of een live talkshow met 111 afleveringen draait, dan leer je al gauw hoe je je stress en zenuwen kunt beheersen. Wel krijg ik nog steeds een gezonde adrenalineboost wanneer ik start met draaien. Maar eens ik bezig ben, ga ik eigenlijk in een keiharde focusmodus.”

Over focus gesproken: hoe zit dat met je styling? Wie verzorgt je outfits op tv?
“Die heb ik te danken aan Marie Van Puyenbroeck, een Genkse styliste die ik via een gemeenschappelijke vriend leerde kennen. Zij zag er ontzettend cool uit en ik vroeg haar meteen of ze het zag zitten om mij een keer te stylen. Ergens in de lente van 2019 – toen ik voor het eerst de talkshow ‘Vandaag’ hostte – deden we een try-out. Ik wou graag een bepaalde uniformiteit in mijn stijl introduceren, en Marie had heel snel door wat ik leuk vond. Ook het feit dat ze een jonge vrouw is, vond ik tof.

Hoe omschrijf je jouw stijl?
“Die is heel uiteenlopend. Sommige dagen loop ik het liefst van al rond in sweatpants en een hoodie. Of in een tracksuit, maar wel een mooie waarmee ik buiten kan komen. Ik hou van de lazy laid back style. Het hangt ook echt een beetje van mijn stemming en de gelegenheid af. Soms draag ik gewoon een simpel T-shirt, jeans en sneakers, andere keren ben ik dan weer wat klassieker. Het varieert van casual street tot sober chic. Ik kan even hard genieten van een mooi maatpak en hoge hakken, als van een jeans met sneakers. Mijn outfits zijn ook niet voor elk programma hetzelfde: voor ‘Vandaag’ mocht ik niet te hard opvallen, bij de Mia ’s of Eurosong mocht ik dan wel weer voluit voor glamour gaan. En tijdens ‘Over Eten’ zal je me ook in meer casual outfits bezig zien. Marie is ondertussen zo’n goede vriendin geworden, dat ik haar weleens durf te vragen om ook privé samen te shoppen. Ik doe dat zelf echt niet graag.”

Wat is je meest memorabele outfit?
“Mijn kostuum van het Limburgse label Suitsherwell, dat ik droeg tijdens de puntentelling van het Eurovisiesongfestival. Tijdens die uitzending mocht het allemaal een tikkeltje meer zijn. Ik wou een outfit die van het scherm zou spatten, maar tegelijk ook heel comfortabel zat. Iets waar ik me vrouwelijk, mooi en vooral goed in voelde. Je komt maar zo’n dertig seconden in beeld, dus je hebt maar één kans om je te bewijzen. De helft van het werk was eigenlijk al gedaan door de goede styling en make-up, daar hoefde ik me alleszins geen zorgen om te maken toen.”

Je hebt precies wel iets met Limburg, hè?
“Ik zal nog iets verklappen wat velen niet weten: mijn papa heeft voor een stukje Limburgse roots. Mijn grootvader zat bij één van de eerste lichtingen gastarbeiders in de mijn van Waterschei. Mijn vader was vijf of zes jaar toen hij aankwam in België. Zijn eerste levensjaren bracht hij door in Genk waar hij voor het eerst Nederlands leerde.”

Is er iets wat je nog heel graag wil doen post-corona?
“Wat ik nog steeds jammer vind, is dat ik mijn 30e verjaardag niet uitbundig heb kunnen vieren. Ondertussen ben ik wel al 31 geworden, maar ik heb met een paar vriendinnen van dezelfde leeftijd afgesproken om die 30e verjaardag met veel vertraging te vieren van zodra het kan. Dat blijft toch een belangrijke mijlpaal.”