Creatief met cactus

De cactus gaat al een hele tijd mee en blijft voor velen dé favoriete kamerplant. Maar hoe geef je ze een plaatsje in je interieur?

Dé trend van 2019 is om cactussen in terracotta potten te zetten. Terracotta is een warm en sfeervol materiaal met een warme aardetint. Dit past perfect bij een cactus. Koop een paar terracotta potten in verschillende groottes en zet ze in een groepje bij elkaar. De variatie van verschillende cactussen geeft een trendy maar vooral botanisch effect.

Welke pot?

Een cactus kun je in elk potje, mandje of vaasje zetten en past ook in elk interieur. Kies je voor een landelijke stijl? Plant je cactus dan in een terracotta pot. Eerder een vintage-fan? Kies dan voor een oude porseleinen pot of een macramé plantenhanger. In een modern interieur past de cactus mooi in strakke ijzeren bloempotten.

Liever warm

Een cactus is gewend aan hoge temperaturen en heeft niet veel water nodig. Het fijne aan een cactus is dat de plant niet snel sterft en bijna overal in huis kan staan. Zelfs bij de warme kachel!

Prikgevaar!

Liever geen echte cactus in huis? Kies dan voor een cactus-print!

 

Paper bag, vanaf 6 euro, www.uashmama.nl

Inge Moermans