“Eerst een carrière in de media, daarna als juriste”

Het belooft een bijzonder jaareinde te worden voor gewezen Miss België Céline Van Ouytsel (25). Tot half december vertoeft ze in het verre Puerto Rico om deel te nemen aan de Miss World verkiezing. Het is het orgelpunt van een jaar dat op alle vlakken meer dan goed voor haar was. “Ik kan alleen maar hopen dat volgend jaar verdergaat op hetzelfde elan.”

2021 werd een topjaar, maar daar was je in het begin niet zo zeker van.
Céline: “Ik geef gerust toe dat het spannend is geweest. In het begin van het jaar was er heel veel onzekerheid over hoe alles door corona zou verlopen, en moest ik ook mijn kroontje afgeven. Hoe de toekomst er voor mij zou uitzien was een beetje onduidelijk. Maar het is uiteindelijk in de plooi gevallen met heel wat professionele vooruitzichten. Er is dus zeker een reden om te zeggen dat ik met een goed gevoel terugblik op de voorbije twaalf maanden.”

Hoe ziet het kerstfeest ten huize Van Ouytsel eruit?
“Dat zal opnieuw een familiaal gebeuren worden. Voor mij is het erg belangrijk om die dagen van het jaar door te brengen met de mensen die ik lief heb. Vorig jaar hebben we dat uitzonderlijk niet kunnen doen. Toen was Kerstmis een belevenis met enkel mijn moeder, plusvader en hondje. Maar die schade gaan we dit jaar helemaal inhalen. Tegen die tijd zal ik ook terug zijn van de Miss World verkiezing en kan ik de feestdagen doorbrengen met een mooi kleurtje op mijn gezicht.”

Ik weet dat je erg vroeg de kerstboom zet. Staat hij al?
“Dit jaar nog niet. Ook weer vanwege die Miss World verkiezing. Vorig jaar hadden we de boom begin november al geplaatst. Maar door die verkiezing ontbreekt het me aan een kerstgevoel. Maar ik hoop stilletjes dat mijn moeder en plusvader de boom optuigen tegen dat ik terug ben.”

Het voorbije jaar was je vaak op televisie. Ga je nu voluit voor die mediacarrière?
“Ik denk dat ik daar stilaan bevestigend mag op antwoorden. Voor mij is het elke keer genieten voor de camera’s. En stel dat het werk in die branche toch opdroogt, dan is het maar zo. Ik heb altijd mijn diploma om op terug te vallen. Het is niet zo dat ik hopeloos op zoek ben naar opdrachten in de media. Maar het is fijn te merken dat de interesse vanuit de media wederzijds is.”

Ging je het voorbije jaar ook niet solliciteren voor een job als juriste?
“Dat heb ik wel degelijk gedaan. Ik heb heel wat rondjes doorstaan, maar uiteindelijk beslist om toch geen job aan te nemen omdat mijn hart nog te hard klopt voor de showbizz. Een carrière in de media is iets dat ik absoluut nu moet doen. Je moet het ijzer smeden als het heet is. Nu stoppen en over drie jaar de draad succesvol oppakken zal niet werken. Maar een carrière als juriste kan ik over enkele jaren best nog wel beginnen. Met dat diploma kom ik zeker meteen aan de bak.”

Het jaareinde komt eraan maar je bent dus nog niet in kerststemming.
“Neen, omwille van mijn aanwezigheid bij Miss World in Puerto Rico. Hiervoor ben ik drie weken van huis. Dat is best pittig zonder de mensen op het thuisfront in mijn buurt. Die verkiezing domineerde de hele herfst, want er moest heel wat voorbereid worden.”

Zoals?
“Vooral de administratieve rompslomp moest in orde gebracht worden. Ik neem die verkiezing zeer serieus. Zo heb ik ook de vragenrondes van de vorige edities bekeken.”

Het is ondertussen bijna twee jaar geleden dat je tot Miss België werd gekozen. Had je nog de behoefte om naar Miss World te trekken?
“Absoluut. ik zou dat voor geen geld van de wereld willen missen. Het is inderdaad al een poosje geleden dat ik het kroontje op mijn hoofd had, maar zoiets meemaken is een unieke kans. Die ervaring wou ik absoluut beleven. Normaal gezien was ik vorig jaar al naar Puerto Rico gegaan maar door de gekende reden is die show toen geannuleerd. Maar ik had toen al gezegd dat ik een jaar later zeker nog wou gaan.”

Je begon 2021 met 100.000 volgers op Instagram. Hoeveel heb je er het jaar bijgekregen?
“Het zijn er al 134.000 geworden. Dat is zot hè. Voor mij is Instagram een fulltime bezigheid geworden. Afgelopen januari werd ik zelfstandige. Daaronder valt niet alleen het modellenwerk, maar ook alles wat ik doe voor televisie en mijn sociale media. Ik ga samenwerkingen aan met bedrijven, en dat rendeert prima. Wat ik voorheen deed als hobby is nu mijn job. Ik had dat nooit gedacht toen ik daar op het einde van mijn middelbare schooltijd mee begon. Ik amuseer me en zolang dat het geval is blijf ik daarmee doorgaan.”

Hoe kondigt 2022 zich aan?
“Ik verwacht geen wereldschokkende gebeurtenissen in mijn persoonlijk leven. De dingen zoals ze het voorbije jaar evolueerden mogen zich gewoon verder manifesteren in het nieuwe jaar. Ik kijk er naar uit om weer nieuwe mensen te ontmoeten die misschien wel leiden tot nieuwe samenwerkingen. Alleen gaan wonen? Goh….. Ik woon ontzettend graag thuis. Maar dat kan je ook niet eeuwig blijven doen. Stilletjes aan begint die drang op te komen om het nest te verlaten. Maar heel concreet zijn die plannen niet. Maar als het zover is zijn jullie de eerste die het vernemen.”