Astrid Coppens

Eerst heette ze voluit Astrid Nuyens. Daarna werd het Bryan, maar sinds haar huwelijk met regisseur Bram laat Vlaanderens bekendste Hollywoodvrouw zich Astrid Coppens noemen. In de liefde gaat het goed, maar professioneel hoopt ze op betere tijden. Zo werd haar bioscoopfilm een flop. “En mijn realitysoap werd stopgezet. Ik leg me er bij neer dat zulke dingen gebeuren. Als je in de showbizz meedoet, weet je dat het niet voor eeuwig is.”

Wat heeft 2018 in petto voor je?

Astrid: “Voorlopig weet ik het niet zo goed. Ik steek voorlopig al mijn energie in mijn kledinglijn Astrid Black Label. Ik hoop dat die nog lang gaat blijven bestaan, want daarop ben ik het meest fier. Het is de televisie geweest die me bekend maakte in Vlaanderen, maar die kledinglijn is me het meest dierbaar. Als kind was ik al helemaal in de ban van mode. Mensen denken dat ik enkel het gezicht van die lijn ben, maar dat is niet waar. Ik ben van in het prille begin bij die creaties betrokken.  De eerste collecties waren heel blingbling, met veel roze, zilver en glittertjes. Nu zijn de stukken klassieker, meer volwassen. Dat is ook hoe ik nu in het leven sta.”

Showbizzfenomenen gaan nooit lang mee, maar jij haalt al acht jaar de boekjes. Wat is je geheim?

“Ik heb het idee dat vrouwen mij nooit als een bedreiging zien. Als ik op mijn Instagram kijk, merk ik dat haast driekwart van mijn aanhang vrouwen zijn. Normaal zou je toch denken dat het vooral mannen zijn die me willen volgen. Onlangs was ik in Vlaanderen voor enkele meet & greets, en dan stel ik elke keer vast hoe hartelijk het contact met de dames is. De Astrid van vroeger was op vele vlakken een uitvergroting van wie ik echt ben, maar ik denk dat vele vrouwen in de gaten hadden dat ik een rolletje speelde.”

Ook in je film Verborgen Verlangen speelde je amper je looks uit. Bewust?

“Klopt. Op geen enkel moment ben ik de wulpse verleidster.  Ik ga ook niet uit de kleren. Dat zou ik pertinent geweigerd hebben. Ook in mijn modellencarrière ben ik nooit full frontal gegaan. Ik vond dat niet nodig.”

De film lokte geen groot publiek. Een smet op je blazoen?

“We wisten allemaal dat het een risico was. Maar ik had destijds snel uitgemaakt dat ik die film moest doen. De televisie-opnames waren immers voorbij, en met die film kon ik mezelf weer heruitvinden. Als je jaren wilt meegaan in de showbizz, moet je om de zoveel tijd eens een ander facet van jezelf laten zien. Al heb ik voor mezelf grenzen moeten verleggen. Mensen denken dat ik enorm zelfverzekerd ben, maar dat is niet zo. Als je dan scènes moet spelen waarin je een toespraak met veel tekst moet houden voor 100 figuranten, is dat very intimidating.”

Smaakt deze filmrol naar meer?

“Er zit geen masterplan voor de toekomst achter. Als ze mij nog eens willen, zullen ze me wel vinden. Maar ik ga er niet actief naar op zoek. Op castings moet je mij niet verwachten. Blijft een nieuwe rol uit, dan laat ik er mijn slaap niet voor. Dat is in alles zo. Als er geen vraag naar is, heb ik niet het karakter om toch maar dingen te gaan forceren om in de schijnwerpers te staan. Ik ben al dankbaar voor alles wat me de voorbije jaren is overkomen.”

Iedereen wordt ouder. Hoe kijk jij aan tegen de toekomstige rimpels?

“Ik ben nu 34, maar dat is iets waarmee ik totaal niet bezig ben. Behalve die paar minuten in de ochtend als ik bij het opstaan voel dat m’n lichaam niet meer zo soepel is. (lacht) Als ik me soms al oud voel, is het wanneer ik met jonge mensen omga. Dat moet je vaststellen dat hun leefwereld toch al danig verschilt met de mijne.”

Zou je naar plastische chirurgie grijpen?

“Dat is niet mijn ding. Ik hou niet van fake. Sommige mensen in Amerika overdrijven daar enorm in en zien er plots ouder uit. Heel raar.”

Ben jij niet zowat de enige puur natuur in Hollywood?

“Als ik daar over straat loop, val ik op omdat ik geen fillers in de lippen heb, een facelift liet doen of botox gebruik. Maar ik wil helemaal geen gezicht waarin alle expressie is verdwenen. Ach, ik zal wel op mijn manier opvallen. Ik ben slank en groot. Dat kan je niet kopen.”

Misschien verander je over tien jaar van gedacht?

“Nee, absoluut niet. Bram wil trouwens ook niet dat ik voor plastische chirurgie kies. Hij is resoluut tegen.”

Na enkele maanden Antwerpen woon je weer voltijds in L.A. Miste je Amerika te hard?

“De natuur in Californië is prachtig, en de stranden van Malibu zijn altijd verbluffend. Niks zaliger dan bij mooi weer enkele uren op het strand ontspannen. Even weg van de rush van elke dag. Ik woon al twaalf jaar in Amerika, en hou ook van Vlaanderen. Maar in de winter wil ik echt niet bij jullie zijn. Zo koud!

Tom Vets / Frank Abbeloos