Hoe draag je dé trendkleur?

Pantone – het belangrijkste bedrijf voor kleurcoderingen – riep koraal tot dé trendkleur van het jaar 2019 uit, en wij begrijpen helemaal waarom. De tint die zich ergens tussen roze en oranje situeert, schreeuwt lente. Hoewel de kleur minder schreeuwerig is, kun je er wel een verpletterende indruk mee maken. Wij tonen je hoe!

Dit straal je uit als je koraal draagt…

De kleur koraal wordt geassocieerd met levensvreugde, energie en kracht. Voel je jezelf wat suf? Een power – mag je vrij letterlijk nemen – kan de situatie instant omkeren. Onderschat nooit de kracht van kleur en een goede outfit. Zwart is leuk, maar we hebben een hele herfst en winter aan de kleur gewijd. Tijd voor verandering!

Help, hoe begin ik eraan?

Nee je collega’s, vrienden of familie moet je niet verblinden met je enthousiaste lente-outfit. Zoals alle goede dingen in het leven moet je ook de kleur koraal kunnen doseren. Ga bij voorkeur voor één koraalkleurig kledingsstuk en match met een neutrale kleur zoals beige of lichte jeans.

Ben je in de mood om wat te experimenteren? Voor een gewaagde outfit, kun je oraal  ook met felrood combineren. Draag bv. een koraalkleurig hemdje met een rode broek of rok, en vergeet je lippen ook niet in de kijker te zetten. Je zal stralen!

Een all coral outfit beter vermijden? Nee hoor, als de kleur je goed staat kun je je perfect van kop tot teen in koraal kleden. Super hip: een koraalkleurig maatpak – voor mannen én vrouwen!

Uit de collectie van Selected, www.selected.com

Rok, Drykorn, 219 euro, www.drykorn.com

Badpak, Rouje, 95 euro, www.rouje.com

Wikkeljurk, Edited, 89,90 euro, www.edited.de

Top, Guess, 69,90 euro, www.guess.com

Mandy Kourkouliotis