Niets roept zo hard lente en zomer als een mooie jurk. En omdat het weer bij ons wel eens alle kanten kan uitgaan, is er voor elk weertype wel een geschikte jurk. Wij tonen hier de 8 must have jurken voor de komende maanden.

1.Gebreide jurk

Zelfs hartje zomer kan het weer bij ons herfstachtige kenmerken vertonen. Laat die mindere temperaturen de jurkenpret niet bederven want een gebreide jurk kan je perfect warm houden op frissere dagen.

Gebreide jurk, Caroline Biss, 200 euro

2. Jurk met lange mouwen

Perfect voor een van die lentedagen waar de zon fel schijnt, terwijl het nog steeds een beetje fris aanvoelt. Van felle fluorescerende tinten tot feelgood prints, één ding is zeker: de silhouetten met lange mouwen stellen niet teleur.

Jurk CKS, prijs op aanvraag

Jurk Juttu, prijs: 79,95 euro

3. Jurken met kraag

Om de een of andere reden geeft een kraagje ons altijd verfijnd en elegant gevoel. Zelfs als het vastzit aan een mini jurk.

Mini jurk met kraag, Guess, 109,99 euro

Jurk, Mayerline, 159 euro

4. Felroze jurken

Van donkere tot porseleinen huid, er is niemand die er niet geweldig uitziet in een felroze zomerjurk.

Jurk, Guess, 199,99 euro

 

Jurk, Lola Liza, 59,99 euro

5. Zwarte zomerjurk

Er is geen regel die zegt dat een zomerjurk niet zwart mag zijn. Met een van deze zonnige jurken is de basis van je lentegarderobe gezet.

Jurk, CKS, 79 euro

Jurk, Guess, 99,99 euro

6. Witte zomerjurk

Geen enkele andere kleur is zo verbonden met een hete zomerdag als wit. Van mini tot maxi, de lente/zomer collecties bieden een breed scala aan witte jurken om volop van de zon te genieten.

Jurk, Betty Barclay, prijs op aanvraag

Jurk, LolaLiza, 59,99 euro

7. Mini jurken

De afgelopen jaren stonden allemaal in het teken van de midi-jurk, maar dit voorjaar hebben ontwerpers duidelijk gemaakt dat het de hoogste tijd is om onze benen te laten zien. Geen betere manier om die benen te verlengen dan met een leuke mini jurk.

Mini jurk, Améline, 159 euro

Mini jurk, CKS, prijs op aanvraag

8. Denim jurken

Het is misschien niet de beste stof op een hete zomerdag, maar het comfort van denim kan niemand ontkennen.

Jurk, Gues, 129,99 euro

Jurk, Brax, 159,95 euro