Je had misschien gehoopt op een romantisch etentje in jullie favoriete restaurant, of -wie weet- op een tripje naar Parijs. Maar Valentijnsdag zal dit jaar toch wat inspiratie vragen om liefdevol gevierd te worden. Met dit lijstje tips & tricks maak je er zonder twijfel een geslaagde en liefdevolle dag van.

 

  1. Start met een ontbijt (op bed): Valentijnsdag vieren we dit jaar op een zondag. Ideaal dus om extra lang uit te slapen en tijd te nemen voor een lekker uitgebreid ontbijt (op bed). Je kan natuurlijk zelf zijn/haar favoriete ontbijt samenstellen of het gewoon aan huis laten leveren door jullie favoriete bakker. Zorg sowieso voor een klein extraatje: kaartje, chocolade, flesje cava,…
  2. Decoreer met een trip down memorie lane: Maak aan de muur een ‘tijdslijn’ van jullie mooiste momenten samen. Verzamel foto’s en andere herinneringen (filmtickets, reisdocumenten, liefdesbrieven…) en blik samen terug op de fijne tijd die jullie tot nog toe beleefden.
  3. Bloemen geven is misschien cliché, maar blijft een goed idee. Probeer er wel een persoonlijke touch aan te geven. Stel een boeket samen in de lievelingskleuren van je partner. Of kies in plaats van 1 groot boeket voor verschillende vaasjes die subtiel en elegant vult en verdeelt over verschillende kamers in huis.
  4. Maak een wandeling en koppel er een verrassing aan. Neem bijvoorbeeld een flesje champagne mee om onderweg samen te toasten of iets ander lekkers om elkaar onderweg mee te verrassen. Je kan ook een boodschap (kaartje, briefje) verstoppen op je wandelroute.
  5. Ga thuis op restaurant. Tover je woonkamer om tot een heus restaurant. Zorg voor een mooi gedekte tafel, aangepaste muziek en romantische aankleding. Laat jullie favoriete afhaalgerechten aan huis leveren. Haal je mooiste (meest sexy?) outfit uit de kast.
  6. Schrijf een liefdesbrief. Niks zo persoonlijk en romantisch als een handgeschreven liefdesbrief. Vertel waarom je nog steeds zo veel van je partner houdt. Blik terug op wat geweest is en maak plannen voor de toekomst.
  7. Breng de cinema tot in je woonkamer. Dim het licht in de woonkamer, trek een comfy outfit aan, zorg voor een lekker drankje en hapje en kijk samen naar een (romantische) film.

 

 5 x romantische films: 

The Notebook: klassiek liefdesverhaal dat zich afspeelt in de jaren 40 tot nu. Met Ryan Gosling in de hoofdrol.

A walk to remember: het onverwachte liefdesverhaal tussen een nerdy schoolmeisje en mister popular.

Dear John: het verhaal over een romantische zomervakantie die compleet verandert als hij moet gaan vechten in de oorlog.

The fault in our stars: ontroerend liefdesverhaal van twee dolverliefde tieners die beiden terminaal ziek zijn. Haal de zakdoek al maar boven!

The longest ride: twee liefdesverhalen worden met elkaar verweven. Die van een studente kunstgeschiedenis met een stoere cowboy én die van een romance die zich vele jaren eerder afspeelde.