Nu het weer zich van een steeds mooiere kant laat zien, kan een bosje tulpen in huis niet meer ontbreken. Instant lentegevoel verzekerd met deze bloemen die verkrijgbaar zijn in talloze kleuren. Maar hoe beleef je zo lang mogelijk plezier aan je bosje tulpen? Wij geven 7 tips.

1. Snij de stengels schuin af

Door de stengels in een hoek van 45° graden af te snijden, kunnen de tulpen makkelijker water opnemen. En tulpen houden nu eenmaal heel veel van water.

2. Kies voor een hoge vaas

Tulpen zijn snel groeiende bloemen. Nadat je ze in een vaas hebt gezet, kunnen ze nog enkele centimeters groeien. Daarom hebben ze voldoende steun nodig. Kies dus best een vaas die hoog genoeg is, anders gaan ze al snel hangen.

3. Laat ze nog even verpakt

Wanneer je thuiskomt met je boeketje tulpen, laat je de folie of het papier waarin je het kocht best nog even rond de bloemen. Als je de bloemen een uurtje op die manier in een vaas zet, kunnen ze zich in model zetten en worden ze sterker, waardoor ze langer recht zullen staan

4. Zet ze in een bodem koud water

Tulpen houden van veel water, maar dat betekent niet dat je je vaas volledig moet vullen. Meer nog, je doet er beter aan ze een bodempje koud water van ongeveer anderhalve centimeter te geven. Zo moeten de tulpen hun best doen om het water op te zuigen, waardoor ze sterker worden. Bovendien is te veel water niet goed voor de stengel.

5. Ververs het water geregeld

Tulpen drinken veel en snel en het laatste wat je wil is dat ze droog staan. Controleer dus elke dag of ze nog voldoende water hebben en ververs het geregeld. Zeker omdat je ze niet teveel water tegelijk mag geven.

6. Geen direct zonlicht

Tulpen zijn lichtgevoelig, dus je zet hen best niet op een plaats waar de zon recht op valt. Een zonluwe, koele plek is de beste keuze. De verwarming is trouwens evenmin een vriend van je boeket.

7. Geen fruit naast tulpen

Je fleurig boeketje tulpen en je rijkelijk gevulde fruitmand zien er samen dan wel uit als het perfecte lenteplaatje, ze zullen dat niet lang zijn. Fruit verspreidt namelijk ethyleengas, wat ervoor zorgt dat tulpen sneller gaan hangen. Toch maar uit elkaar houden, dus.