Terwijl we met z’n allen in quarantaine waren, bereidden de modehuizen heel wat moois voor. Tijdens de lente en zomer van 2021 zal niemand onopgemerkt voorbij gaan aan de opkomende trends. Ze zijn opvallend, kleurrijk en bezitten een hoge dosis pit. Laten we met z’n allen de vingers kruisen op een levendig voorjaar dat in het teken van stijl staat.

door: Mandy Kourkouliotis

Trend 1: Orange is the new black
Dé modekleur van het jaar? Feloranje. Denk aan de kleur van appelsienen. Ga voor een monochrome outfit in deze tint of combineer met een andere kleur zoals felroze, muntgroen of lichtbeige om te counteren. Color blocking is weer helemaal terug!

Jurk
adviesprijs: 219 euro
xandres.com

Trend 2: Zij draagt de broek
Maak een statement met power pants. Dit seizoen scheert de paperbag broek hoge toppen. Deze stoere maar elegante broek legt het accent op je taille en verschijnt binnenkort in een waaier aan kleuren.

Broek
adviesprijs: 129,95 euro
scotch-soda.com

Trend 3: Zebra modus
Deze verfijnde print mag absoluut niet ontbreken in je garderobe. Streepjes slanken af en zijn goed voor een nette look zonder moeite.

Blouse uit de lente-zomercampagne
van het duurzame en Belgische
modelabel Façon Jacmin
faconjacmin.com

Trend 4: Seventies chic
Denk aan Austin Powers inspired mode met psychedelische prints, wijde broekspijpen, jumpsuits,… Kortom, mode voor vrijgevochten vrouwen met een elegante toets!

Debardeur
adviesprijs:
119 euro
samsoe.com

Trend 5: Behaaglijke kraagjes
Schattig is het nieuwe sexy. Kraagjes maken hun opmars dit voorjaar. Je vindt ze in uitgesproken modellen met witte kant, in een sexy halterkraag, in een stijlvol co-ord setje of frivool verwerkt in een hemdje dat je dagelijks kan dragen.

Jurkje
adviesprijs: 89 euro
stories.com

Trend 6: Ieniemienie mode
Hoe korter, hoe liever. Shorts, rokjes en zelfs maatpakken maken hun opmars in een korte versie. Combineer die laatste met wat modieuze lingerie. Een satijnen top onder je pakje is sexy en stijlvol!

Maatpak
adviesprijzen:
249 euro (blazer)
en 119 euro (short)
samsoe.com