5 opvallende badkamergewoontes

Een recent onderzoek van het onderzoeksbureau iVox in opdracht van GROHE, legt enkele verrassende cijfers en wetenswaardige weetjes bloot over de badkamer- en watergewoontes van de Belg.

Wist je dat…
 
… de helft van de Belgen dagelijks een kattenwasje doet aan de lavabo?
De helft van de Belgen wast zich dagelijks (of vaker) aan de lavabo. Men reinigt er meestal snel zijn gezicht (93%), oksels (74%) en handen (72%). De intieme zones worden door 77% van de Belgen bijna dagelijks opgefrist. 20% wast deze dan weer 2 tot 5 keer per week.

… West-Vlamingen zich vooral aan de lavabo wassen en niet onder de douche?
De helft van de Belgen met een douche (46%) neemt dagelijks of meerdere keren per dag een douche. 18% doucht om de twee dagen. 3 op de 10 Belgen (30%) neemt enkele keren per week of wekelijks een douche. Luik is de provincie waar het grootste aandeel aangeeft dagelijks te douchen (68%). In West-Vlaanderen geeft maar liefst 68% aan dat ze zich elke dag buiten de douche of het bad (dus aan de lavabo ) wassen. Dat is beduidend meer dan in eender welke andere provincie.

… de Belg gemiddeld 10 minuten lang doucht?
Gemiddeld douchen we gedurende 10 minuten. 3 op de 10 Belgen staat gemiddeld slechts 5 minuten of minder onder de douche.

… jongeren en singles het langst blijven plakken in de douche?
Belgen tussen 18 en 35 jaar doen er gemiddeld 3 minuten langer over dan 35-plussers, getrouwden en samenwonenden.

… de douche de allerbelangrijkste plek van de badkamer is voor Belgen?
Hoewel de lavabo in de top drie staat van belangrijkste plekken in de badkamer, wordt de douche door de grootste groep Belgen (41%) op de eerste plaats gezet.

Inge Moermans