Het najaar staat vol van prints. Ruiten, bollen, strepen,… ja zelfs bloemen. Hoe meer hoe liever! Maar hoe combineer je nu al deze prints? Wij geven 5 styletips om tot een geslaagde print-outfit te komen.

Stylingtip 1: Groot en klein in 1 outfit

Als je prints combineert in één outfit, zorg er dan voor dat die prints elk een ander formaat hebben. Dus bijvoorbeeld een jas in grote ruiten met een broek met fijne dunne lijntjes. Laat altijd een grote print meer opvallen -in een groter oppervlak- en een kleinere print een bijrol spelen. Juist door grote en kleine prints bij elkaar te dragen maak je een spannend geheel

Stylingtip 2: Mix dierenprints

Dol van beestjes? Toon dat gerust in je outfit. Daarbij kan je dierenprints zelfs met elkaar combineren. Over het algemeen is een tijgerprint makkelijker te combineren met een andere tijgerprint. En draag je een cheetah print gemakkelijk samen met een tweede print in cheetah. Wanneer je een zebraprint gaat mixen met een tijgerprint, dan krijg je al snel een onrustig beeld. Dierenprints kunnen heel chique staan wanneer ze aansluiten bij je kleur- en stijltype. Wanneer ze minder bij je passen qua kleur of stijl, kan een dierenprint snel ordinair maken. Daarom is ons advies: mix je dierenprints en kijk in de spiegel. Twijfel je? Less is more!

Stylingtip 3: Perfect duo: streepjes en bolletjes

Een bolletjes-dessin, ook wel een polkadot genoemd, vormt het perfecte duo met een streepjesprint. Bolletjes geven je vrouwelijkheid een boost. De ronde vorm van de polkadot bevestigt de ronde vormen van het vrouwelijke lichaam, waardoor je alleen maar nóg vrouwelijker overkomt.

Een streepjes-print kan je met vrijwel elke andere print combineren. Een streep (en zeker een wat smallere streep) kan je combineren alsof je een effen kledingstuk draagt. Draag daarom bij je zebrabroek eens een zwart-wit gestreept t-shirt, dat kan heel goed!

Stylingtip 4: Speel het safe en hou het bij één kleur

Wil je voor het eerst experimenteren met meerdere prints? Dan kan je voorzichtig starten door te zorgen dat alle prints uit hetzelfde kleurenpalet komen. Herhaal dus gewoon 1 kleur in verschillende patronen. Je krijgt meteen een doordachte print-outfit waarmee niks mis is.

Stylingtip 5: Riem to the rescue

Hebben je boven- en onderstuk elk een ander print en voel je toch wat twijfel? Dan brengt een riem redding. Door de twee patronen te onderbreken met een riem, maak je de overgang van het ene patroon naar het andere een stuk rustiger voor het oog. Het wordt dan veel prettiger en makkelijker om je prints te combineren.