Een goede huidverzorging is noodzakelijk om je huid stralend en gezond te houden. Niet alleen ’s avonds besteed je best wat aandacht aan je verzorgingsritueel, ook ’s morgens loont het de moeite om er tien minuutjes eerder voor uit je bed te komen.

Door: Isabelle Ignoul

Vier stappen om de dag stralend te starten

Reinig je huid: het kan niet genoegd herhaald worden hoe belangrijk dit is, ook ’s morgens. Wist je dat je huid tussen 23 uur en 3 uur het hardst ‘werkt’ en afvalstoffen naar buiten duwt? Als je ’s ochtends je huid niet reinigt, duw je die stoffen weer in je huid. Bovendien transpireer je ’s nachts ook. Reinigen is dus de boodschap.
Gebruik een toner: door je huid te reinigen, is de pH-waarde of zuurtegraad van je huid lichtjes uit balans. Met een toner herstel je die balans weer, waardoor je huid beter serums en crèmes opneemt. Kies wel altijd voor een toner op waterbasis, en zonder irriterende ingrediënten en parfums.
Breng een serum aan: een serum bevat krachtige en huidverbeterende ingrediënten en helpt je dagcrème beter te absorberen.
Hydrateer je huid met een dagcrème: een goede moisturizer houdt je huid soepel en gehydrateerd én beschermt tegen invloeden van buitenaf. Bovendien is het een onmisbare basis voor mooie make-up. Kies altijd voor een dagcrème met SPF, ook in de winter.