Gezichtsverzorging maakt voor de meeste vrouwen ondertussen al deel uit van de dagelijkse routine, maar nog te vaak vergeten we hals en decolleté. En net die huid heeft extra zorg nodig, omdat ze vrij dun is en dus vatbaarder voor rimpels en pigmentvlekjes.

 

Wat voor je gezicht geldt, geldt ook voor je hals en decolleté, dus neem ze mee in je dagelijkse verzorging. Dat betekent:

Stap 1: Reinigen om vuiltjes en onzuiverheden te verwijderen.
Stap 2: Exfoliëren om komaf te maken met dode huidcellen.
Stap 3: Hydrateren zodat je huid soepel blijft en rimpels minder kans krijgen.
Stap 4: Beschermen met zonnecrème of dagcrème met SPF, om veroudering en pigmentvlekjes te voorkomen.

Bescherming tegen de zon
Pigmentvlekjes duiken vaak op in hals en decolleté. En dat is logisch, want deze zone vangt veel zon zodra de T-shirts en jurkjes weer uit de kast mogen. Beschermen is dus de boodschap.

SPF 50+ Face & Decolleté Tinted Lotion van Mylène adviesprijs: 21,99 euro

Aandacht voor de borsten

En als je dan toch in de weer bent in die zone, waarom besteed je dan ook niet wat aandacht aan je borsten? Want ze hebben, samen met de lymfeklieren en de dunne huid, een andere verzorging nodig dan de rest van je lichaam. Met de essentiële en diep voedende oliën van de Boobilicious Boob oil geef je je borsten de juiste verzorging.

Boob oil van Boobilicious adviesprijs: 39,50 euro

Extra verwennerij
De fragiele huid van je hals en decolleté mag je best een beetje pamperen. Gebruik een serum en af en toe een decolletémasker om de huid extra in de watten te leggen.

Neck and Decolleté Icy Mask van Natura Siberica adviesprijs: 12,99 euro