Woninginrichting is voor iedereen persoonlijk. De ene volgt de trends, de andere laat ze links liggen. Beide keuzes zijn helemaal prima, maar trends vertellen ons wel iets over de tijd waarin we leven én ze inspireren hoe dan ook. We zetten de meubeltrends voor 2022 op een rijtje.

Trend 1: Rond en zacht
Dit jaar kiezen we resoluut voor comfort, en dat vinden we terug in ronde vormen en zachte materialen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde tafel. Dat oogt gezelliger én er zijn geen harde randen waaraan je je pijn kunt doen. In 2022 gaan we dus voor een vriendelijk interieur.

Sofa Rico Sofa 2 – Boucle van Ferm Living – adviesprijs: 3255 euro

Trend 2: Tweedehands en upcycling
Duurzaamheid wint jaar na jaar aan kracht, ook in ons interieur. In 2022 gaan ontwerpers en designers nog meer aan de slag met afgedankte meubels en gerecycleerde materialen. Het resultaat? Hedendaagse meubels met meer ziel en betekenis. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag, dus gooi oude stukken niet zomaar weg, maar geef ze een nieuw leven.

Zetel en poef, collectie Fritz Hansen, prijs op aanvraag, www.fritzhansen.com

Trend 3: Less is more
Drukte en chaos genoeg in de wereld, dus thuis kiezen we voor ultieme rust. We gaan voor niet te veel tierlantijntjes in combinatie met een overzichtelijke inrichting. Ga daarom voor enkele grotere kwaliteitsmeubels die lang meegaan.

Eettafel0, Ethnicraft Torsion eettafel by Alain van Havre. Vanaf  849 euro

Trend 4: Buiten naar binnen brengen
We hebben met z’n allen het buitenleven herontdekt de laatste tijd, en dat zien we ook in onze woningen. Organische vormen en aardse materialen banen zich ook binnen een weg. Bovendien contrasteren ze mooi met een strakkere, open architectuur.