Klik hier, scan en ontdek meer

Tijdens het kamperen wil je liefst zo makkelijk mogelijk een gerechtje op tafel toveren. Om deze uitdaging iets makkelijker te maken, ontwikkelde Marta van Everyday_marta drie receptjes uit voor Camptoo die je perfect kan maken in een camper én tegelijk leuk zijn om te serveren. Want ja, tijdens het kamperen kan je meer eten dan worstjes uit blik, ravioli of marshmallows.

Ontbijt: appel en blauwe bes granola crisp

Ingrediënten voor 1 portie: 

2 appels

20 g blauwe bessen

2 el granola

1 el neutrale olie

1 el honing

1 tl vanille extract

1 el yoghurt (Griekse yoghurt of vegan yoghurt)

Zo maak je het: 

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in fijne schijfjes. Neem een stuk aluminiumfolie en leg de appelschijfjes in het midden. Voeg olie, honing en vanille extract toe en meng onder de appelschijfjes. Verdeel de blauwe bessen over de appeltjes en werk af met granola.

Sluit de aluminiumfolie goed en leg op de gril. Laat 20 minuten op de grill bakken, draai om en laat nog 5 minuten op de grill staan. Heeft je camper een oven? Dan kan je dit 20 minuutjes in de 200°C voorverwarmde oven zetten.

Serveer met een lepel Griekse of vegan yoghurt.

Lunch: Quesadillas

Ingrediënten voor 8 quesadillas: 

8 zachte tortillas (wholegrain)

320 g cheddar kaas, geraspt

4 lente uitjes, in ringetjes

20 g verse koriander

200 g mais (uit blik)

2 avocado’s, in plakjes gesneden

125 g zure room

Sweet chili saus

Zo maak je het: 

Bestrooi de geraspte kaas gelijkmatig over één helft van de tortilla. Voeg een lepel mais, wat bosuitjes en koriander toe. Leg er een paar plakjes avocado op. Werk af met een beetje kaas en klap de tortilla dicht. Maak zo verder alle tortilla’s.

Leg per keer 2 gevouwen tortilla’s in een droge pan naast elkaar. Bak ongeveer 3 minuutjes en draai deze om. Bak nog 1 minuut tot de kaas gesmolten is. Snij de tortilla’s in puntjes.

Serveer met zure room, sweet chili saus en werk af met wat koriander en bosui.

*Je kan de tortilla’s in de pan bakken of op de grill.

Diner: kampvuur pizza

Nodig voor 1 pizza: 

150 g bloem

1 tl zout

4 g droge gist

140 ml warm water

2 el olijfolie

3 el tomatensaus

1/2 tl oregano

30 g geraspte kaas

1 mozzarella, in plakjes

1 rode puntpaprika, in plakjes

Zo maak je het:

Om pizzadeeg te maken (je kunt ook een kant en klare pizzabol gebruiken): meng bloem met gist en zout in een kom of een pot. Voeg warm water en de helft van de olijfolie toe. Meng met een vork tot een deeg ontstaat. Kneed het deeg een paar keer met je handen (maak je handen vet met wat olie). Dek af en laat 30 minuten rijzen. Doe ondertussen een gietijzeren pot op een kampvuur en laat deze opwarmen.

Zet de gietijzeren pot van het vuur en bestrijk de bodem en zijkanten met wat olie.

Strek het pizzadeeg met je handen. Leg het in de ingevette pot. Dek deze af en zet 5 minuten op het  kampvuur.

Draai het pizzadeeg om, doe de tomatensaus erop en besprenkel met oregano. Doe de geraspte kaas, de rode puntpaprika plakjes en mozzarella plakjes erop.

Dek af en laat verder bakken op het kampvuur gedurende ongeveer 5-10 minuten. Je kan na 5 minuten checken hoe lang de pizza nog nodig heeft.