De kleur goud is helemaal hip én het past in elk inrichting, van klassiek tot modern. Maar hoe integreer je nu die golden touch in je persoonlijke interieurstijl? We geven een paar… gouden tips!

door: Isabelle Ignoul

Moet je jezelf nog overtuigen om voor goud in je interieur te gaan? Begin dan met enkele subtiele accenten in goud. Denk aan een bloempotje, een gouden schaaltje, glazen met een gouden randje, gouden bestek …

Sfeermaker
Goud geeft je interieur meteen een flinke dosis glamour. En in principe past het bij elke andere kleur in je interieur. Hou er wel rekening mee dat elke combinatie voor een andere sfeer zorgt. Zo oogt goud met wit meteen heel fris en licht, terwijl goud met donkerblauw of –groen dan weer een vleugje chic brengt.

3 X goud in je interieur

1. Modern
Goud en zwart combineren geeft je interieur meteen een moderne toets. Kies voor een lederen zetel, strakke meubels en subtiele gouden accenten. Stijlvol!

2. Industriële chic
Fan van de loftstijl, maar toch een beetje bling toevoegen? Beton in combinatie met goud is een absolute winner.

3. Beeldig barok
Gouden kussens, tafeltjes, kaarsen, spiegels,… en waarom niet: wandbekleding met een gouden toets. Hoe meer, hoe beter als je houdt van barok. In dit geval schaadt overdaad niet.