Niks zo saai als jaar na jaar dezelfde kerstdecoratie in huis halen. Het is maar één keer kerst, dus laat je gerust gaan! Dat kan heel eenvoudig met deze 3 ultieme tips voor kerstdecoratie.

 

Tip 1: kies niet alleen voor dennengroen
Een warm welkom bij de voordeur, een kleine attentie naast het bord op de feesttafel, de finishing touch op een cadeautje: met enkele takjes kerstgroen, een mooi lint en een originele kerstbal, is het zo gemaakt.
Interpreteer ‘kerstgroen’ gerust heel breed: een varentak, een klimoprank met of zonder bessen, een halm van siergras, een grote veer… zijn heel waardevolle alternatieven voor of aanvullingen op het klassieke sparren- en dennengroen.

Tip 2: Kerstboomvoet die je niet moet verstoppen
Geen gedoe meer met een tapijtje, een plaid, craftpapier of een stuk stof om de voet van de kerstboom aan te kleden, in te pakken of te camoufleren. Simpel, snel én mooi kan ook: zet de pot of staander in een mooie, grote mand.

Extra Tip: doe een plastic vuilniszak rond pot of staander als de mand niet gevoerd is. Zo gaat ze ook de volgende jaren nog mee.

 

Tip 3: Maak zelf de mooiste kerstballen
Ga je voor puur natuur in de kerstboom? Daar past dit DIY-ideetje perfect in. Haal van een glazen kerstbal het ‘dopje’ weg. Duw (een takje met) besjes, enkele kleine rozenbotteltjes, een groen blaadje, wat decoratief siergras… heel voorzichtig door de opening en zet het dopje er weer op.

Extra tip: een buigzaam takje kun je spiraalsgewijs rond een satéprikker winden. Steek die door de opening in de kerstbal en duw het takje naar beneden, terwijl je de prikker weer omhoog trekt.
Te delicaat? Er zijn ook transparante kunststof kerstballen waarvan je beide helften uit elkaar kunt halen.

Tip 4: Weinig plaats voor een kerstboom?

Heb je niet veel plaats om een grote boom te zetten? Of vind je zo’n kleine boom wel handig? Dan kan je er toch groots mee uitpakken door de kestboom op een verhoogje te plaatsen. Op die manier lijkt hij meteen groter zonder te veel plaats in te nemen. Zorg wel dat het verhoog stabiel is want je wil natuurlijk niet dat alles tegen de vlakte gaat.