Het lange binnen zitten doet ons beseffen dat we het maar beter gezellig maken bij ons thuis. Heb je plannen om je interieur een update te geven? Of sta je voor een nieuw woonproject? Laat je dan hier inspireren aan de hand van de drie belangrijkste interieurtrends voor 2021.

Trend 1: Organisch en rond

De focus ligt bij deze trend op de aardse kleuren die de ruwe en ongerepte schoonheid van de natuur weerspiegelen. Het gevoel van comfort en easyness zijn hierbij van groot belang. Comfort en design gaan hand in hand.

Natuurlijke elementen zoals teaksteen en keramische details zijn de bouwstenen van deze organic wave trend.

> vormen: organische vormen, zoals cirkels, staan voor hoop en rust. Een cirkel heeft geen begin of geen einde. De rondingen geven ons de rust waar iedereen vandaag de dag naar op zoek is.
>> materialen: organische materialen en texturen, hout (teak en elke soort donker hout)

Trend 2: Eenvoud & rust

Rust in het interieur is rust in het hoofd. Bij deze trend zien we minimalistische en geometrische elementen en kiezen we voor de essentie die een meerwaarde geeft aan het eenvoudige design. Schoon in al zijn eenvoud elimineert deze trend de voortdurende staat van overload en brengt rust en privacy naar de voorgrond. Het brede spectrum aan neutrale wijze grijze tinten staat binnen deze trend centraal. Daarnaast laat grijs zich heel makkelijk combineren met meer uitgesproken kleuren en details. 

> vormen: pure lijnen, geometrische 45° & 90° hoeken die helpen om ruimtes te organiseren, inclusief veel storage unit
>> materialen: steen (leidt niet af en is makkelijk te onderhouden).

Trend 3: Lokaal en bewust

Het belang van ambachtelijkheid is terug van weggeweest nu we meer en meer de impact van onze consumptiemaatschappij ondervinden. Er is een groeiende interesse om een goede balans te vinden tussen interieur en duurzaamheid waarbij de natuur meer gewaardeerd wordt. Kies voor groen en koop weloverwogen zijn dan ook de kernboodschappen van deze trend. We kiezen voor lokale producten en kopen en letten op de herkomst van bepaalde aankopen. De wegwerpcultuur maakt plaats voor een trager tempo en een filosofie van weloverwogen aankopen. 

> materialen: marmer, walnoot, messing, gepoedercoate metalen

Meer info:

https://bosspaints.be/nl

https://www.colora.be/nl/