10 op 10 voor stijl

september staat weldra weer voor de deur, maar niet getreurd beste ouders. Met onze ‘Terug naar school’ stijlgids laat jouw kind een elegante indruk na op zijn klasgenootjes en wordt hij of zij in een mum van tijd het hartendiefje van de leerkracht! Wat je nodig hebt? Een neus voor unieke items zoals voorgesteld in deze rubriek. Volg onze regels en tover je poulains tot schattige trendsetters om!

Regel 1: Niet sneaky, wel sneakers
Zorg dat je kind met comfortabel schoeisel de speelplaats op kan. Sneakers zijn al even hip en veroveren ook dit najaar de schoenenkasten. Ze zijn makkelijk, geven je kinds outfit een vlotte twist en zijn bestand tegen een stootje.

Regel 2: voorbereid op alle weersomstandigheden
Een onverwachte regenbui is ons land niet geheel onbekend. Daarnaast trekken de kinderen in het najaar ook op wandeltochten door de bossen. Waterdichte laarzen of stevige bottines zijn een minimumvereiste. De eerste herfstwindvlagen worden bestrijd met een winddichte parka of warme bomberjacket. Niets dat jouw kind klein krijgt!

Regel 3: veiligheid boven alles
Vertrekt je kleine kapoen binnenkort met de fiets, met de step of te voet naar school? Maak dat hij of zij maximaal zichtbaar is met een hip camouflagejasje. Wie zegt er dat de gele hesjes niet schattig kunnen zijn?

Regel 4: de rugzak als ijsbreker
Sommige kinderen zijn nu eenmaal meer sociaal dan de andere, en leggen vlugger contact. Mocht je kind wat van het schuchtere type zijn, dan heeft hij of zij misschien wel baat bij een gepersonaliseerd zakje. Heb je een modebewust kind in huis? Kies dan voor een opvallend exemplaar waar hij of zij nog lang trots op kan zijn. Niets zo verschrikkelijk als een rugzak tegen je zin meedragen, tien maanden lang.

Regel 5: de beste toetsen maak je in je lievelingstrui
Een klein modieus extraatje kan soms wonderen betekenen voor de zelfzekerheid van je kind. Verwen hem of haar met een toffe trui waarin heerlijk geravot kan worden. Het is van groot belang dat je kind zich op zijn gemak voelt in de klas!

Regel 6: mooimakers
Niet alleen volwassenen hebben de nood om uit te pakken met kostbare items, je kleine ukkies willen dat evenzeer. Schenk je oogappel een mooi horloge of ketting, en kijk toe hoe hun oogjes fonkelen.

Uit de colelctie van Guesskids

Sneaker Timberland, adviesprijs: 119,95 euro

Fluohesje, adviesprijs: 34,99 euro, www.gofluo.com

Blouse, Scotch R’Belle, adviesprijs: 89,95 euro, www.scotch-soda.com

Rokje Fred+ Ginger, adviesprijs: 59,99 euro, www.fredginger.be

Mandy Kourkouliotis