Venkel-doperwt-kokossoep

Recept: Heleen Timmermans

Voor 4 à 5 personen:

1ui, grof gehakt – 1 stengel prei(wit) –
2 middelgrote venkels, in grove stukken –
2 grote courgettes, eventueel geschild en in grove stukken – 1 aardappel of nog 1 extra courgette, geschild en in grove stukken – 2 liter groentebouillon – 250 g diepvriesdoperwtjes –
2 blaadjes kaffir limoen – 6 blaadjes munt – 1/2 rode peper – een stukje gember, duimgroot, geschild en in stukjes – een handvol verse korianderblaadjes en of takjes – 1 blokje santen/kokos

Bereiding:

Doe alle groenten, behalve de doperwtjes, in een grote soepketel en overgiet met de groentebouillon. Laat goed doorkoken tot de groenten gaar zijn. Haal de ketel van het vuur en voeg de doperwten toe. Laat alles 5 minuten rusten zodat de erwtjes zachtjes kunnen meekoken zonder overgaar te worden. Doe nu  alle andere ingrediënten (gember, munt, kaffir limoenblaadjes, koriander, rode peper en santen) toe en mix tot een glad geheel. Giet de soep door een puntzeef.

Heerlijk te combineren met gerookte zalm, scampi of grijze garnalen!

Recept: Heleen Timmermans, Zuppa Soupbar, Botermarkt 13 in Hasselt.

Heleen Timmermans