Salade van krulandijvie met gerookte sprot, hoeveschapenkaas en een stroop-mosterdsausje

Voor 2 personen:

Salade:

• 150 g West-Vlaamse gerookte sprot

• Schapenkaas uit de Vlaamse Ardennen, grof geraspt of in blokjes

• Krulandijvie, 2 grote handen

• Rucola, 1 handvol • Radijzen, 4 à 6 stuks

• Snijbonen, 8 à 10 stuks

• Zwarte en/of groene olijven

• 2 peren in zeer dunne sneetjes

• Handvol walnoten • Snuifje kaneel

Dressing:

• 1 teentje look, geperst • 1 sjallot, fijn gesnipperd • sap van ½ limoen

• 1 koffielepel mosterd uit het Gentse

• 2 koffielepels Limburgse perenstroop

• 3 el olijfolie • Peper • Zout

Bereiding:

Snijd de snijbonen diagonaal in brede stukjes. Kook de snijbonen 2 à 3 minuten, koel onmiddellijk in ijswater. Rooster de walnoten in een warme pan met een snuifje kaneel. Meng alle groenten, schik er de sprot, kaas, olijven, peer en walnoten op. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de dressing pas over de sla vlak voor het opdienen peterselie.

I.s.m. Lekker van bij ons