Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen

Voor 4 personen:

• 4 roggevleugels van elk 300 g

• 3 el gehakte dragon

• 50 g boter

• peper en zout

venkel

• 2 venkelknollen

• olijfolie

Kaascrumble:

• 30 g panko (japans broodkruim)

• 30 g Parmezaanse kaas

• 1 limoen, geraspt

• 1 kl venkelzaad

• 4 el gehakte dille                 

• olijfolie

Afwerking:

• 100 g waterkers

Bereiding:

Maak de venkel schoon en bewaar wat van het venkelgroen. Snijd elke venkel in plakken van 1 cm dik. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs beide kanten in een grillpan tot hij mooi kleurt. Schik de venkelplakken naast elkaar op een ovenschotel.

Kaascrumble

Meng de panko (broodkruim) met de Parmezaanse kaas, geraspte limoenschil, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi de crumble over de venkelplakken, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder in de oven. Strooi er op het laatst de gehakte dille over.

Rog

Smelt de boter met 3 el gehakte dragon in de pan. Bak er de rog langs beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de rog over de borden, serveer met de geroosterde venkel en plukjes waterkers. Versier met een takje venkelgroen.

I.s.m. Lekker van bij ons