Ovenschotel met aardappel, kip en prei

Ingrediënten  4 personen:
500 g kippenfilet
800 g gesneden preiwit (diepvries)
800 g aardappelen
5 dl halfvolle melk
50 cl room
50 g geraspte emmentaler
50 g geraspte mozzarella
2 el olijfolie
1 blokje kippen- bouillon
1 kl kippenkruiden
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke schijfjes (0,5 cm).
Doe de aardappelschijfjes samen met de (diepgevroren) prei en de melk in een grote kookpot. Verkruimel er het bouillonblokje over en kook 15 min.
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan. Snijd de kippenfilets in kleine blokjes en kruid met kippenkruiden. Bak kort aan in de pan (3 min).
Doe de aardappelen en de prei met de room in een ovenschaal en meng er de kippenblokjes onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de mozzarella en de emmentaler.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

i.s.m. Lekker van bij ons