Recept

Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken versneden
  • 4 tomaten, gepeld, de zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortels, in fijne schijfjes gesneden
  • 150 g fijne boontjes
  • 4 kleine of 2 grote pastinaken
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 kruidentuiltje met 4 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • arachideolie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 15 cl rode wijn
  • ± 8 dl magere vleesbouillon
  • peper van de molen
  • (zeezout)

Recept

Wentel de stukken konijn in de bloem en klop de overtollige bloem af.

Verhit een scheut arachideolie in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn tot ze mooi goudbruin zijn.Schep de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord.

Stoof nu de fijngesneden ui, de wortelschijfjes en de knoflook aan in de pan tot de groenten zacht zijn zonder dat ze kleuren.

Giet de overtollige olie af en voeg de tomatenpuree toe, laat 3 à 4 minuten zachtjes stoven en voeg vervolgens de rode wijn toe.Laat dit even inkoken en voeg nu de stukken konijn, de tomaten, het kruidentuiltje en de magere vleesbouillon toe zodat de stukken konijn net onder staan. Zet het vuur op een laag pitje en laat het konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven zonder deksel.

Dop de boontjes en kook ze kort in kokend water.Verfris de boontjes onmiddellijk in ijskoud water om de groene kleur te bewaren.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Lekker van bij ons