Mexican paprika-puntkaassoep

Voor 4 à 5 personen:

– 1 ui, grof gehakt

– 1 teentje look

– 1kg wortelen in grove stukken

– 1 kg rode paprika, gehalveerd en ontpit

– 1 el komijnpoeder

– 1 el paprikapoeder

– 1 tl korianderpoeder

– verse koriander (optioneel)

– pepertje (optioneel)

– 2 l groentebouillon

– 300gr (of meer) smeerkaas of plakjes smeltkaas

– nacho’s naar believen

Bereiding:

Overgiet alle ingrediënten, behalve de kaas, met de bouillon en laat alles goed doorkoken totdat de groenten gaar zijn. Zet de staafmixer in de soep, doe de kaas eronder en blijf mixen tot een glad geheel. Haal de soep door een zeef zodat de velletjes van de paprika geen kans krijgen om mee in het fluweelzachte soepje te belanden. Dien op met een overdosis nacho’s. Heerlijk om mee te dippen!

Heleen Timmermans / Zuppa Soupbar