Kalkoenhaasje met pecan, pistache, veenbes en gerookt spek

Ingredienten voor 4 personen:

600 g kalkoenhaasje

12 fijne plakjes gerookt spek

25 g pistachenoten

25 g pecannoten

30 g gedroogde veenbessen

olie

peper

zout

zilverpapier

 

Snij het kalkoenhaasje overlangs open en kruid met peper en zout.

Hak de pecannoten in stukken en meng ze met de pistachenoten en de veenbessen.

Strooi het mengsel op de binnenkant van het vlees.

Neem een stuk zilverpapier en smeer in met olie.

Schik er het spek op zodat de plakjes overlappen en leg het kalkoenhaasje erop, met de notenmengeling naar boven.

Plooi het zilverpapier met het vlees dicht en draai op als een snoep.

Zet de ballotine 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C

I.s.m. Lekker van bij ons