Gezonde hoofdschotel met veel groenten
Aantal personen 4
(voor)bereidingstijd 60
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes (+/- 120 g per persoon)
- 600 g aardappelen
- 400 g groene asperges
- 120 g doperwten (diepvries)
- 100 g babymaïs
- 1/2 bundeltje radijzen, gesneden in fijne schijfjes
- 1 rode ui, gesneden in fijne schijfjes
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- enkele takjes oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- snuifje nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Snijd de houterige uiteinden van de asperges af en blancheer de asperges, baby maïs en doperwten 3 minuten in kokend, licht gezouten water.
- Spoel ze onmiddellijk met koud stromend water en snijd ze dan in stukken van 5 cm.
- Fruit de look in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de geblancheerde groenten toe en laat 5 minuten meestoven.
- Bestrijk het vlees lichtjes met olijfolie, nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Bak elk stuk heel kort aan beide zijden.
- Laat 10 minuten, afgedekt rusten alvorens te serveren.
- Meng de gestoofde groenten met de radijzen, de ui en de oregano. Kruid met peper en zout.
- Schik het kalfsvlees en de lentegroenten op de borden.
- Serveer onmiddellijk met de gekookte aardappelen.