Geroosterde zeewolf met asperges en zeekraal

Voor 4 personen:
4 x 200 g zeewolffilet
2 lepels olijfolie
enkele tijmtakjes
120 g schoongemaakte zeekraal
16 witte asperges
2 eidooiers
110 g boter
citroensap (beter nog limoensap)
peper en zout

Bereiding:

Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten water. Houd ze warm.
Laat de zeekraal een half uurtje ontzouten in ruim koud water.
Spoel en kook in ruim kokend water. Voeg zeker geen zout toe (zeekraal is zout) en gebruik voldoende water.
Klop de dooiers op met een scheut citroensap, laat intussen de boter smelten op laag vuur, roer zoals bij de bereiding van mayonaise de gesmolten boter door de opgeklopte eidooiers, breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan, haal de stukken zeewolf door olie, kruid met zout en peper en rooster op matig warme grill. Strooi er op het einde enkele tijmtakjes over.
Schik de asperges op een warm bord, strooi er de zeekraal langs, schik de vis op de asperges en nappeer de saus rondom het gerecht.

i.s.m. Lekker van bij ons