Crumble van peer en speculaasroom

Ingrediënten: voor4 personen:
4 Conferenceperen
1 el tijmblaadjes
sap van ½ citroen
100 g koude boter, in blokjes + extra om te bakken
zakje vanillesuiker
150 g bloem
30 g amandelpoeder
50 g fijne suiker
Voor de speculaasroom
4 el volle platte kaas
2 el opgeklopte room
1 tl speculaaskruiden
1 el bloemsuiker

Bereiding: Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bedruppel met het citroensap. Roerbak de peren met de vanillesuiker en tijm 4 minuten in wat boter beetgaar. Meng met je vingertoppen de bloem, het amandelpoeder, de suiker en koude boter tot een kruimelig mengsel.
Beboter 4 vuurvaste schaaltjes. Verdeel de gebakken stukjes peer over de vier ovenschaaltjes. Werk af met de crumble en zet 30 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.
Meng de room, speculaaskruiden en poedersuiker onder de platte kaas. Schep een lepel op elke crumble.

i.s.m. Lekker van bij ons