Brusselse wafels met gist

Dessert voor 4 personen
(voor) bereidingstijd: (30) 20 minuten
Ingrediënten:
20 g verse gist
2 dl lauw water
250 g bloem
snuifje zout
2 dl lauwe melk
4 eieren
125 g boter

Voor de afwerking
Poedersuiker
2 dl slagroom
16 g vanillesuiker

Bereidingswijze
Smelt de boter en laat afkoelen.  Splits de eieren. Verkruimel de gist in het lauwe water, los hem op en laat enkele minuten staan tot je belletjes ziet opborrelen. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er eerst het water met de gist in en meng er geleidelijk de bloem onder.

Roer er vervolgens de lauwe melk, eidooiers, zout en gesmolten boter onder. Meng tot een mooi, glad beslag. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag. Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten op een warme plaats. Het volume van je beslag moet verdubbeld zijn. Zet het wafelijzer op de hoogste stand. Bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter of een neutrale olie zoals arachideolie. Schep een lepel gistbeslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken.

Klop de room stijf samen met de vanillesuiker.
Haal de wafels uit het ijzer met behulp van een vork of satéstokjes. Bestrooi de wafels met poedersuiker en/of een toefje slagroom.

i.s.m. Lekker van bij ons