Bonensalade met Meesterlyck-ham

Voor 4 personen:

300 g Meesterlyck-ham, 600 g prinsessenboontjes, 4 eieren,
4 tomaten, 4 cl olijfolie , 2 cl azijn, 3 eetlepels bieslook (fijngehakt), zout en peper.

Bereiding:

De dikke plak ham verdelen in kubusjes.

De boontjes beetgaar koken in lichtgezouten water. Afgieten en laten schrikken onder een straal koud water. Goed laten uitlekken.

De eieren koken, laten schrikken in koud water en pellen.

De tomaten pellen, ontpitten en in reepjes snijden.

Alle ingrediënten in een glazen kom doen en op smaak brengen met zout en peper.

Een vinaigrette maken met olie, azijn, peper, zout en fijngehakte bieslook.  Een twintigtal minuten voor het opdienen over de salade gieten.

Bereidingstip: bij deze salade kunnen ook enkele gekookte en in plakken gesneden aardappelen worden toegevoegd.

I.s.m. Lekker van bij ons